Zanimive zgodbe ameriških trgovcev z orožjem

zgodbeV tem članku vam predstavljamo nekaj zanimivih zgodb ameriških trgovcev. Članek pripoveduje o različnih a zanimivih zgodb vse od Michigan-a do Floride.
Vprašanje, katero je bilo v večini primerov je, ali je prišlo do vala nakupov od dneva, ko je predsednik Obama začel drugi mandat. Odgovor je bil zelo zanimiv! Ne!
Drugo vprašanje, katerega je zastavil je “Ali imate kakšne dobre zgodbe”? Odgovor: O ja!

Kdorkoli, ki je kdaj delal v maloprodajni trgovini ve, da ima stranka vedno prav, čeprav v določenem trenutku nima prav, je celo nevarna, nora, prijazna ali pa se dela butasto. Zgodbe, katere so mu trgovci zaupali so dobesedno nore!

Trgovina, katera je blizu njegovega doma je zelo velika in ponuja dobesedno vse kar si zaželiš. To pa pomeni, da veliko zanimivih in “norih” zgodb.

Trgovina Double Action Indoor Shooting Center – Michigan ne prodaja samo orožja. Ima tudi 25m zaprto pištolsko strelišče in 50m strelišče za puške ter lastno puškarno. Poleg strelišča oddajajo v najem tudi orožje.

Nekega dne mu je trgovec povedal zanimivi stavek:

Ko greš v trgovino z zimsko opremo kupiti smuči ali pričakuješ, da te bo trgovec naučil tudi smučati? Povej mi eno športno trgovino, kjer ti trgovec dejansko mora pokazati, kako se z izdelkom rokuje! Skoraj vse stranke pričakujejo, da bo prodajalec vedel vsako stvar glede orožja, ponovnega polnjenja in nekateri bi celo želeli, da jih boš naučil streljati!- Trgovec z orožjem - ZDA

Takoj za tem citatom mu je trgovec povedal sledeče: Na strelišču moramo velikokrat zamenjati luči, pokrpati stene ter tla. Ogromno strelskih lukenj smo že pokrpali a še vedno se najdejo nove.

V državi Michigan lahko osebe nosijo orožje, kar pomeni, da velikokrat pridejo stranke v trgovino oborožene. Edino, kar trgovci upajo je, da se ne bo kdo spomnil, potegnil napolnjeno pištolo in prosil trgovca, če mu pogleda kaj je narobe z njo!

Prav zaradi tega so tudi vsi trgovci oboroženi. Seveda pa morajo iti pred tem na izobraževanje o rokovanju z orožjem.
Zgodba, katero mu je trgovec zaupal je, da je ena stranka nekoč povlekla orožje proti trgovcu, ker je stranko zanimalo mnenje glede orožja, ki ga ima. Odgovor trgovca stranki: Če še enkrat povlečeš orožje in ga usmeriš proti meni bo kmalu postalo zelo hudičevo glasno in tebi se lahko zelo slabo piše!
Seveda je v originalnem stavku še veliko sočnih besed, ki pa jih tukaj raje nismo napisali! 🙂

Druga zgodba, katero mu je zaupal trgovec je ta, da je neka stranka prišla z AR-15 v trgovino.
Lastnik trgovine se je samo popraskal po glavi, pogledal proti človeku in ga vprašal! Zakaj? Odgovor: Zato, ker lahko!

Trgovci omenjene trgovine imajo še ogromno zgodb, katere bi mi lahko povedali, vendar zaradi gužve žal ni bilo mogoče izvedeti več.

Za zaključek pa avtor članka napiše, kako mu je njegov prijatelj, kateri dela v zavarovalnici, katera je specializiriana za trgovce z orožjem povedal, kakšne grozljive zgodbe so se zgodile določenim trgovcem z orožjem. Od tega, kako je ena oseba najela orožje in kupila škatlo streliva s katerim je doma naredila samomor, do tega, kako je neka vdova prišla v trgovino z orožjem z granato v roki, katero je našla v omari pokojnega moža.

Zgodbe ameriških trgovcev so res zanimive, čudne in grozne. Upamo lahko samo, da se bodo ljudje, kateri se odločijo za nakup orožja informirali in se zavedali posledic, katere lahko nastanejo zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja z orožjem.

Avatar

Artek

Specializirano podjetje za prodajo lovske in športne opreme in z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju ponovnega polnjenja streliva. Sledite nam na Twitterju, Google+ ali na Facebooku!

Mogoče vas tudi zanima...