Schletek – Nemško podjetje katero osvaja svet

SchletekSchleTek je nemško podjetje, katero izdeluje čistilna sredstva in operira po celi Evropi. Pred kratkim so predstavili novo linijo izdelkov namenjenih za čiščenje in konzervacijo orožja.

Omenjeni članek prikazuje test treh artiklov od devetih, katere izdeluje Schletek. In že sedaj vam lahko rečemo, da so bili rezultati neverjetni!

Carbon Cleaner
Carbon Cleaner ponujajo kot aerosol ali na pumpico. Je prozorna tekočina z zelo blagim vonjem po metanolu. Najprej so testirali na zelo umazani AR puški in revolverju.
Način testiranja je potekal tako, da so Carbon Cleaner namazali po delih orožja s krpico. Petnajst minut kasneje je bil rezultat dosežen. Tako kot garantira proizvajalec! Seveda so želeli poskusiti še več, zato so vzeli avtomatsko puško 5,7×28, katera je že zdavnaj odslužila in bi bila potrebna celovite prenove.
Rezultat, ki so ga dosegli je vreden vsega spoštovanja. Schletek Carbon Cleaner je trenutno najboljši čistilec na trgu. Je hiter, manj toksičen kot vsa ostala čistila in deluje odlično, res odlično!

2 in 1 Gun-Tuning
2 in 1 Gun-Tuning je lubrikant za zaščito površine. Naredi zelo tanko plast na površini in mehanizmu. Za preizkus so uporabili mehanizem od AR-15 puške (JR-trigger). Sprožilec so namazali z različnimi olji in lubrikanti, vključno s Schletek-ovim 2-1. Rezultat testiranja je pokazal, da je sprožilec, ko je premazan z 2-1 gun tuning dejansko deloval bolje. Namreč, omenjeni premaz pusti nevidno plašč na samem mehanizmu, kateri onemogoča, da bi se na sporžilcu nabirali ostanki maščobe, smeti ali korozija.

Optic Cleaner
Optic Cleaner so testirali na strelnem daljnogledu in očalah. V trenutku, ko nanesete čistilo na lečo postane agresivno in takoj se pozna, kako čistilo odstranjuje umazanijo, prah in ostale delčke iz leče. Postopek čiščenja so opravili tako kot svetuje proizvajalec. Torej, najprej so nasprejali lečo, nato na hitro obrisali s krpico in na koncu še s fino krpico spolirali. Rezultat je bil tak, kot da bi kupili povsem novo lečo iz tovarne. Nobenih pack, risov ali kaj podobnega. Optic leaner pusti prozoren film na leči, ki je odporen na meglo in prah. En premaz vam zdrži več dni.

Schletek1

A. Uporabljen je bil zlati “bolt” zaradi dobre vidnosti. Rezultat je bil dosežen s sprejem. Zelo zažgan del je potreboval malo več čiščenja ampak vseeno podlegel Schletekovim izdelkom!
B. Tipičen del zažganosti na bobnu revolverja Smith & Wesson. Prav ti deli na revolverju so ponavadi najbolj izpostavljeni in jih je težko povsem očistiti.
C. Rezultat dosežen že po nekaj sekundah z uporabo Carbon Cleaner-ja.
D. Po še nekaj sekundah nam je uspelo skoraj v celoti očistiti boben. In seveda tisto kar je najbolj pomembno. Čistilo ni pustilo nobenih sledi na površju (zareze)!

Schletek2

Torej, če želite dobro vašemu orožju, delov orožja in vaši optiki potem vam vsekakor priporočamo čistila Schletek! Oglejte si tudi predstavitveni video podjetja Schletek!

Čistila Schletek je možno kupiti tudi na artekcenter.com!

Avatar

Artek

Specializirano podjetje za prodajo lovske in športne opreme in z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju ponovnega polnjenja streliva. Sledite nam na Twitterju, Google+ ali na Facebooku!

Mogoče vas tudi zanima...