Podjetje Ruger toži podjetje Armscor zaradi klona puške 10/22

ruger_klonArmscor je Filipinski proizvajalec orožja, kateri že kar nekaj časa izdeluje klon puške Ruger 10/22, tako kot veliko ostalih proizvajalcev v ZDA in drugod po svetu.
Večina, če ne kar vsi, ki izdelujejo klone ciljajo na t.i. “high-end” in “semi-custom” trg, medtem ko Armscor M22 cilja na isto skupino trga kot Ruger in to z zelo nizko maloprodajno ceno.
Ameriški uvoznik, kateri uvaža Armscor M22 puške jih prodaja za 160 USD, medtem ko je maloprodajna cena originala Ruger 10/22 okoli 280 USD.

Ruger je poslal pismo vsem uvoznikom, ki so prodajali omenjeni klon, naj prenehajo prodajati puško M22 in naj jo vrnejo nazaj.

Podatki o vloženi tožbi:

Sturm, Ruger & Co., Inc. v. Armscor Precision International, Inc. et al
Court:New Hampshire District Court

Defendant: Arms Corporation of the Philippines, Armscor Precision International, Inc. and Rock Island Armory Exports, Inc.
Plaintiff: Sturm, Ruger & Co., Inc.
Case Number: 1:2014cv00194
Filed: May 2, 2014
Office: Concord Office
Nature of Suit: Trademark
Cause of Action: 15:1125 Trademark Infringement (Lanham Act)
Jury Demanded By: Plaintiff

Ta tožba bo vsekakor zanimiva iz več vidikov. Namreč, v kolikor Ruger izgubi tožbo se lahko zgodi poplava cenenih klonov Ruger 10/22 pušk na ameriškem trgu. V kolikor pa Ruger tožbo dobi, se bo moral nato osredotočiti tudi na druge izdelovalce klonov znotraj ZDA, kot so Kahr (Magnum Research) in Volquartsen Custom.

Avatar

Artek

Specializirano podjetje za prodajo lovske in športne opreme in z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju ponovnega polnjenja streliva. Sledite nam na Twitterju, Google+ ali na Facebooku!

Mogoče vas tudi zanima...