Čistilna palica v cevi povzročila pravi kaboom v 338 Lapua Magnum

Izstreliti naboj 338 Lapua Magnum s čistilno palico v cevi – recept za hudo katastrofo!
Kaj se zgodi, ko se krogla in palica srečata na istem mestu v cevi? No odgovor na to smo že napisali v samem naslovu. Delci orožja so leteli po zraku in strelec je lahko samo vesel, da je je odnesel brez resnih poškodb. Ta incident se je zgodil v Manatee, Florida ZDA.

Kaj je šlo narobe?
No večina bi takoj rekla, da je povsem jasno. Pozabil je odstraniti čistilno palico iz cevi. To je res, ampak to je bila njegova druga napaka. Prva napaka, ki jo je strelec naredil je bila, da ni prenehal s streljanjem, ko je opazil, da ima težave s samim strelivom (izvlekom tulca iz ležišča naboja). Takšen problem s strelivom bi moral nemudoma sprožiti rdeči alarm.

Torej, lekcija katero moramo upoštevati vsi je ta, da takoj, ko opazimo težave s strelivom, moramo nemudoma prenehati s streljanjem. S tem izničimo nevarnost poškodb. Nikoli ne poskušajte izumiti nove postopke, kateri bi vam lahko za ta dan podaljšali vaše streljanje na strelišču. Nemudoma prenehajte s streljanjem, pospravite vaše orožje, strelivo in opremo ter se raje odpravite domov in delaborirajte neizstreljene naboje ter ponovite postopek ponovnega polnjenje od prvega koraka naprej!

Vir: accurateshooter.com

Avatar

Artek

Specializirano podjetje za prodajo lovske in športne opreme in z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju ponovnega polnjenja streliva. Sledite nam na Twitterju, Google+ ali na Facebooku!

Mogoče vas tudi zanima...