Sod napolnjen z naboji – 12.500 kosov

No pa imamo izdelek, katerega bi si želel vsak strelec! Sod, kateri vsebuje natančno 12.500 kosov streliva, kalibra 5,56x45mm. Količina, ki vam bo sigurno služila lep čas.
To seveda ni šala! Strelivo ponuja ameriško podjetje Graf & Sons na svoji spletni strani.

Cena omenjenega soda z naboji je 5.999,99 USD. Sod vsebuje naboje proizvajalca Federal, blagovne znamke “Green Tip Penetrator”.

Strelivo je narejeno po MIL specifikaciji in je dobavljiv direktno iz proizvodnje linije. Krogla je 4,0g / 62gr FMJ z ojačanim plaščem. Tulec vsebuje boxer netilko, kar pomeni, da se tulci lahko ponovno polnijo. Potrebno pa je odstraniti vojaški “Crimp”.

Ker ima ta krogla jekleno jedro, žal omenjene sode streliva ne bo mogoče dobiti pri nas, saj to strelivo po naši zakonodaji spada v kategorijo A (prepovedano). Očitno pa na ameriškem trgu strelci lahko uporabljajo tudi strelivo s prebojnimi kroglami (penetrator).

Sam sod je narejen iz jekla in je vodotesen, kar omogoča dolgotrajno shranjevanje brez bojazni, da bi strelivo postalo korozivno!

barrel2

Avatar

Artek

Specializirano podjetje za prodajo lovske in športne opreme in z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju ponovnega polnjenja streliva. Sledite nam na Twitterju, Google+ ali na Facebooku!

Mogoče vas tudi zanima...