Prostor za ponovno polnjenje

Vsak, ki si polni lastno strelivo, potrebuje za to poseben prostor. Ko uporabljamo ročna orodja za ponovno polnjenje, je dovolj malo bolj kompaktna miza.
Vendar vsak izkušen polnilec ki uporablja t.i. »Bench Rest« stiskalnice potrebuje čvrsto mizo.

Prostor v katerem želite polniti strelivo naj bo dobro osvetljen, dobro ogrevan z ustreznim ventilacijskim sistemom ter dovolj prostora za vsa vaša orodja.
Će zraven še izdelujete svinčene krogle, morate posebej paziti, da se smodnik, netilke in ostale vnetljive snovi hranijo v zato primernem izoliranem prostoru.

Klet:
Če imate klet, potem je to odličen prostor za ponovno polnjenje. Ima veliko prednosti pred ostalimi prostori in zelo malo slabosti, ki se jih ponavadi lahko da rešiti zelo hitro.
Glavne prednosti so:
– Preprosto ogrevanje pozimi
– Primerna temperatura poleti
– Ste odmaknjeni od vaših družinskih članov
– Dobra zvočna izolacija pred ostalimi hrupi, kateri bi vas lahko motili med samim polnjenjem

Klet pa ima tudi nekaj slabosti, ampak kot rečeno zgoraj, se jih da hitro odpraviti. Večina kleti ima slabo osvetlitev. Torej, če se odločite za polnjenje v kleti, morate poskrbeti za dobro osvetlitev prostora.
Ena glavnih slabosti je vlažnost prostora, ki lahko povzroči kar nekaj problemov.
Da se izognete vlažnosti prostora, je potrebno ustrezno sanirati stene s premazi, ki ne prepuščajo vlage in jih eventuelno izolirati z enim od izolacijskim materialom kot so stiropor, tervol, itd..

prostor-1

Garaža:
Je zelo primeren prostor za polnjenje. Čeprav se garaže v večini primerov težko ogrejejo med zimo, je potrebno zelo malo truda, da spremenite vašo garažo v prostor za polnjenje streliva.

prostor-2

Podstrešje:
Če nimate dovolj prostora v garaži, je podstrešje druga opcija, kjer lahko polnite strelivo. Vendar morate vedeti, da so ponavadi podstrešja veliko bolj vroča poleti in hladnejša pozimi. Seveda pa si lahko z manjšimi obnovitvenimi deli to tudi prilagodite.

prostor-3

Avatar

Artek

Specializirano podjetje za prodajo lovske in športne opreme in z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju ponovnega polnjenja streliva. Sledite nam na Twitterju, Google+ ali na Facebooku!

Mogoče vas tudi zanima...