Kako se izogniti, da ne prestrelite lasten kronograf

Nič ni bolj neprijetno kot to, da prestrelite lasten kronograf. Kot vidite na sliki spodaj, lahko s strelom povsem uničite svoj kronograf, če ga niste pravilno namestili.

kronograf

Ko nastavite kronograf, vedno odstranite zaklep iz vašega orožja in poglejte skozi cev, da lahko ugotovite ali je pot krogle prenizka ali previsoka. Nato trdno pritrdite vaše orožje na naslon in ponovno preverite pot krogle, tako, da pogledate skozi cev.
Po potrebi nastavite višino, kot in horizontalno pozicijo kronografa, tako, da bo krogla pravilno preletela skozi senzorje, ki so v obliki črke »V«. Krogla mora preleteti skozi senzorje tako, da je največ 10-12cm od vrha senzorjev.

Prepričajte se tudi, da je kronograf vedno v paraleli s potjo krogle. Nič ne skrbite, če sam kronograf ni paralelno s tlemi. Tisto kar vi želite je, da bo krogla preletela oba senzorja na isti višini, saj boste samo tako dobili točen izračun hitrosti.

kronograf1

Pomembno:
Kronograf postavite 3m stran od ustja cevi. V kolikor ste postavili kronograf preblizu, se vam lahko zgodi, da kronograf ne bo pravilno izračunal hitrost, zaradi smodniških plinov, kateri potujejo skozi cev.

Pozor za AR strelce:
Vse prevečkrat se tudi zgodi, da strelci, kateri želijo izmeriti hitrost iz svoje AR puške pozabijo, da je merek na AR puški približno 6cm nad središčem cevi. Pri pripravi na strel skozi kronograf morate upoštevati, da bo krogla potovala približno 6cm nižje od linije merjenja.

Ar15_krono

Vir:accurateshooter.com

Avatar

Artek

Specializirano podjetje za prodajo lovske in športne opreme in z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju ponovnega polnjenja streliva. Sledite nam na Twitterju, Google+ ali na Facebooku!

Mogoče vas tudi zanima...