Ameriški NSSR objavil letne podatke o prodaji orožja in streliva v ZDA

NSSR1NSSR (National Shooting Sports Foundation’s) “Hunting in America” in “Target Shooting in America” so objavili podatke o prodaji orožja in streliva v komericalne namene v ZDA. NSSR je v statistiko zabeležil koliko na leto zapravijo ameriški lovci in strelci, in kako to vpliva na ameriško ekonomijo. Skupna vrednost prodaje znaša neverjetnih 110 milijard USD. Ta številka zajema samo prodajo znotraj ZDA. Ta podatek pove kako močan vpliv imajo ameriška orožarska podjetja.

Skupno število zaposlenih je okoli 866.000, kar razvršča ameriško orožarsko branžo kot sedmo največjo na svetu pred IBM ali McDonalds. Letna prodaja (samo maloprodaja) znaša 48 milijard USD kar pomeni, da je s tem že prehitela maloprodajno vrednost podjetij kot so Coca-Cola, FedEX in Disney.
Davek (lokalni in državni) znaša skupno 15 milijard USD, kar pomeni, da bi od tega davka lahko celo leto plačevali vse gasilce v ZDA (cca 336.000 gasilcev).

Članek tudi podrobno prikazuje letno prodajo po državah znotraj ZDA. Na prvem mestu je država Texas, kjer strelci in lovci skupaj potrošijo 5,1 milijarde USD. Na drugem mestu je država Michigan in New York z 4,6 milijarde USD. Sledi jim država Wisconsin z 4,2 milijarde USD. Njihova mini država Rhode Island pa potroši približno 109 milijonov USD.

NSSR_3
NSSR_2
Ko smo primerjali države v ZDA z našo državo smo kot najprimernejšo državo izbrali West Virginia katera ima približno 1.9 milijonov prebivalcev. Njihova letna potrošnja znaša neverjetnih 500 milijonov USD od tega pa v državno blagajno prispeva kar 89 milijonov USD davka.
Avatar

Artek

Specializirano podjetje za prodajo lovske in športne opreme in z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju ponovnega polnjenja streliva. Sledite nam na Twitterju, Google+ ali na Facebooku!

Mogoče vas tudi zanima...